Praktische informatie over Cyprus

Cyprus, het eiland dat volgens de Griekse mythologie bekend staat als de geboorteplaats van de godin ‘Aphrodite’. De godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Deze foto en woorden zeggen al veel over het eiland Cyprus, maar er is meer!

Seizoenen

Het hoogseizoen van Cyprus is van half mei tot half oktober. Dit is dan ook een drukke en bruisende periode voor het eiland. De temperatuur kan in deze periode oplopen tot 35 graden Celsius. Een belangrijk gegeven is dat de zon in Cyprus veel feller is dan in Nederland. Hierdoor is het belangrijk jezelf goed te beschermen tegen de zon met een hoge factor. In het voorjaar rond mei, juni is het de mooiste periode om Cyprus te bezoeken. De temperatuur is dan niet te warm en de natuur is er prachtig.

Cultuur in Cyprus

Het merendeel van de mensen die naar Cyprus reizen komen er om heerlijk te relaxen. Op het eiland kun je je namelijk in een oase van rust bevinden waarbij je kunt genieten van de prachtige natuur. Toch is er ook meer dan genoeg te doen en te zien als je naar Cyprus gaat. Als je een reis gaat maken naar Cyprus betekent dit namelijk dat je kennis gaat maken met één van de oudste beschavingen van de wereld. Deze is namelijk 10.000 jaar geleden ontstaan. Dus houd je van cultuursnuiven dan is Cyprus een heel geschikte vakantiebestemming. Zo kun je opgaan in de prachtige mozaïekvloeren en oude ruïnes in het stadje Paphos. Of laat je meeslepen over de legende van Aphrodite en breng een bezoekje aan de ‘Rots van Aphrodite’. Benieuwd welk plekken je echt gezien moet hebben tijdens je reis naar Cyprus? Neem dan contact met ons op!

Reistips voor je vakantie naar Cyprus

1. Huur een auto

De afstanden zijn klein en de meeste wegen zijn prima te doen met de auto. Hierdoor kun je met een huurauto het hele eiland ontdekken. Omdat Cyprus voorheen een Britse kolonie is zie je dit terug in het rijden, want ze rijden links. Kies hierom voor een automaat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vele schakelen met je onwennige hand.

2. Bestel een meze

Als je gaat dineren en een meze besteld krijg je als het ware allerlei kleine gerechten op tafel waardoor iedereen van alles wat kan proeven. Het is een soort Cypriotische tapas. Het begint vaak met koude gerechten waarna langzaamaan de warme gerechten volgen.

3. Overnachten in het binnenland

Vaak willen mensen aan of bij het strand overnachten wanneer ze op vakantie gaan. Maar in Cyprus is het echt aan te raden te overnachten in de binnenstad. Ieder huisje is anders en je kunt je hier echt even terugtrekken van alle drukte en toeristen. Hierdoor kun je echt genieten van de plek waar je bent en zal het vele malen meer voldoening geven.