image alt

Mark & Evelien

Heerlijke Fly Drive door Cyprus

Vrienden van ons hebben enkele jaren geleden hun vakantie op Cyprus doorgebracht. Nu nog steeds hebben ze mooie verhalen over wat ze daar gezien en meegemaakt hebben. Ze hadden hun reis geboekt bij Xenofon travel, die veel ervaring heeft met fly-drives op dit eiland. Dat wilden we zelf ook wel eens uitproberen. Dus stuurden wij een email naar deze reisorganisatie en kregen snel bericht terug, met een aantal vragen om onze interesses en voorkeuren etc te vernemen. Wij wilden graag een rondreis met veel ruimte voor de natuur erin en dus ook met wandelingen in diverse regio's. Maar natuurlijk wilden we ook op meerdere plaatsen verblijven en een bezoek brengen aan Nicosia.

Voldoende houvast voor de vriendelijke Henk Brabers van Xenofon travel om onze wensen te combineren en aan te vullen met hun eigen tips, suggesties, routes en bezienswaardigheden etc. Al heel snel kregen wij een aantal versies van een rondreis, die ons naar de mooiste plekjes van Cyprus zou brengen. De voorstellen zagen er prima uit en na enig overleg over de reisdata kozen wij voor een 15 daagse rondreis met verblijf in 4 verschillende accommodaties.

Inclusief vlucht en een kleine huurauto, betaalden wij een aantrekkelijke prijs voor het arrangement. Ruim voor onze vertrekdatum ontvingen wij alle reisdocumenten, hotelvouchers, uitgebreide informatie en documentatie van Xenofon Travel, nu kon de voorpret beginnen. Onze vakantie werd een ware ontdekkingstocht door het prachtige eiland Cyprus. Wij waren daar in april en het weer was zeer aangenaam. Wel hebben we een dag met enkele buien gehad en in de bergen was het in de avond nog aan de frisse kant, dus waren we toch blij dat we ook enige warme kleding hadden meegenomen. Dat gebergte, het Troodosgebergte, was trouwens zeer boeiend, met prachtige bossen, ruige bergen en tal van eeuwenoude kerkjes. Sommige staan op de Unesco lijst van wereld erfgoed. Vooral het kerkje in Kakopetria vonden wij fascinerend, vol fresco's en ikonen.

Wij hebben achtereenvolgend gelogeerd in Kalavasos (oost Cyprus), in Kakopetria (troodosgebergte), in Polis en als laatste in Paphos. Onze auto deed het voortreffelijk en het links rijden gewende heel snel. Wij waren zeer tevreden over geselecteerde hotels. Wij zijn ook enthousiast over de Cypriotische keuken en de lokale wijnen. Vooral ook de gastvrijheid van de Cyprioten en de ontspannen sfeer hebben veel bijgedragen aan het welslagen van onze vakantie op Cyprus.