image alt

Harry & Antoinette

Geslaagde combinatie sightseeing en golf

Wegens omstandigheden konden wij pas laat in het najaar op vakantie gaan. We wilden geen verre vlucht doen, maar we wilden toch graag naar een land dat ook in deze periode nog mooi weer heeft. Bovendien wilden we ook een paar dagen golfen, maar daarnaast ook wat cultuur en natuur snuiven. Al enige weken hadden we de weersomstandigheden in diverse zuid-europese landen gevolgd en in die vergelijking scoorde Cyprus erg goed. Bovendien duurt de vlucht naar Cyprus slechts 4 uur.

Omdat wij voor zekerheid gaan en alles goed geregeld willen hebben, met name ook onze golfdagen, besloten we om een deskundig reisbureau in te schakelen. Op de Vakantiebeurs in Utrecht hadden we eerder dit jaar bij diverse stands informatie en documentatie meegenomen en in die stapel zat ook een flyer van Xenofon travel, Cyprus specialist.

Hun website ziet er mooi uit, met veel informatie over verschillende manieren hoe een vakantie op dat eiland er uit kan zien. Al gauw besloten we om voor de fly-drive te gaan. We kregen een reisvoorstel met daarin enkele luxe accommodaties, een traditioneel dorpshotel, een karakteristiek berghotel en 3 golfdagen.

In Limassol hadden we een fantastisch verblijf in Mediterranean hotel. In Kalavasos, niet ver van Larnaca, verbleven wij in een schattig klein hotel midden in het sfeervolle dorp. Het Troodosgebergte heeft een heel eigen sfeer. We overnachtten hier in een voormalige watermolen, nu bijzonder sfeervol verbouwd tot kleinschalig en intiem hotel. Zij hebben ook een uitstekend restaurant.

We hebben gegolfd op Secret Valley, Minthis Hills en op spectaculaire golfresort Aphrodite hills. Onze huurauto, een Nissan Note, automaat, deed het prima en bracht ons overal waar we wilden op zeer comfortabele wijze. Tussendoor pikten we heel wat archelologische sites mee en talrijke dorpjes waar je zo gemakkelijk contact met de plaatselijke bevolking hebt. De landschappen zijn verrukkelijk en na iedere bocht in de weg zie je weer een fantastisch uitzicht. We hebben genoten van de verrassend goede Cypriotische wijn. Het eten is overal erg goed en zeker niet duur. Dankzij het mooie weer konden wij nog steeds buiten eten en dat beviel ons prima. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde Cyprus vakantie, mede dankzij Xenofon Travel die alles prima voor ons geregeld had.