image alt

Fleur & Marjan

Geweldige fly drive in het najaar

Cyprus stond al enige tijd op ons verlanglijstje en oktober 2018 leek ons de ideale periode voor een uitgebreide kennismaking met dit eiland in de Middellandse zee.

We hadden al wat gezien en gehoord over dit eiland, maar voor een doelmatige verkenning en om de bijzondere dingen van Cyprus toch zeker niet te missen, zochten we op het internet naar een organisatie die werkelijk iets zou kunnen betekenen voor ons. Wij vonden daar Xenofon Travel; een grieks- klinkende naam die ons wel aansprak. Xenofon travel heeft slechts 1 bestemming; Cyprus en die zullen dus wel veel ervaring en kennis hebben van dit eiland.

Met hen hebben wij onze wensen besproken en dat resulteerde in een paar mooie suggesties voor een Fly-Drive. Omdat wij van rust en natuur houden en bij voorkeur logeren in kleine hotelletjes, lag het voor de hand om in kleine, maar authentieke dorpjes te verblijven. Toch stelde Xenofon Travel ons voor om onze rondreis af te sluiten in een gezellig stadje aan de zuid west kust van Cyprus; Pahpos.

Natuurlijk om uit te rusten van onze wandelingen in de natuur maar ook te genieten van het comfort van het hotel en het strand en de zee. Bovendien was Paphos niet voor niets Culturele Hoofdstad van Europa 2017, want er is hier veel te zien op het gebied van archeologie. Bovendien heeft Paphos een grotendeels authentieke, sfeervolle bovenstad. Uiteraard is er een leuke vissershaven met gezellige terrasjes en taverna's. Tijdens ons laatste diner in een zeer authentieke taverna; 7 St Georges in Paphos, hebben wij onze rondreis nog eens uitgebreid overgedaan en onze beoordeling van Cyprus kunnen we eigenlijk heel kort samenvatten, Cyprus: grandioos genieten!! We dronken er nog een glas heerlijke lokale wijn op en vlogen de volgende dag met weemoed terug naar Nederland. We hebben veel foto's gemaakt, een blijvende herinnering aan een geweldige vakantie.